Od 25. maja prijave za škole za talente
30.11.-0001.

Prijavljivanje djaka za upis u matematičke i filološke gimnazije, muzičke, baletske i umetničke škole, počinje u subotu, 25. maja i trajaće do 28. maja, a prijave se predaju u odgovarajućoj srednjoj školi.

Prijemni ispiti, provera znanja i posebnih sposobnosti neophodnih za upis u te specijalizovane srednje škole, počinju od 6. juna, a konačni rezultati biće poznati do 14. juna.

Inače, da bi se upisali u ove škole, đaci moraju da izadju i na završni ispit iz srpskog i matematike (17. i 18. juna), obavezan test za sve učenike koji završavaju osmi razred.

To znači da se prilikom upisa u specijalizovane srednje škole, boduje uspeh na prijemnom, na završnom ispitu, kao i uspeh postignut od šestog do osmog razreda osnovne škole.

Prijemni ispiti u muzičkim i baletskim školama biće održani od 6. do 8. juna, u umetničkim školama likovne oblasti od 7. do 9. juna. U Matematičkoj gimnaziji i matematičkim odeljenjima provera znanja biće 8. juna, u odeljenjima za obdarene za fiziku 9. juna, a u filološkim gimnazijama testiranje je zakazano 8. i 9. juna, predviđeno je kalendarom upisa za školsku 2013/2014. godinu.

Kandidati koji žele da konkurišu u Sportsku gimnaziju i odeljenja te gimnazije, treba da podnesu potvrde o ostvarenim sportskim rezultatima, a prijavljivanje traje 8. i 9. juna.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar