Od ponedeljka konkurs EU za kupovinu traktora i druge mehanizacije

Prvi konkurs u Srbiji za sredstva iz predpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj, IPARD, za kupovinu traktora i druge mehanizacije, biće raspisan u ponedeljak, 25. decembra, kada će biti objavljen formalni poziv poljoprivrednicima.


Poljoprivrednici će moći da konkurišu za ukupno 8,3 miliona evra bespovratnih sredstava za nabavku traktora i mehanizacije, odnosno da računaju na povraćaj oko 60 odsto vrednosti ulaganja.


Za sredstva mogu da se prijave vlasnici porodičnih gazdinstava, preduzetnici, zadruge, mala i srednja agro preduzeća, ali ne i oni koji imaju manje od dva hektara zemlje ili nedovoljan broj grla stoke.


Minimalna vrednost povraćaja novca iznosi 5.000 evra, a maksimalan iznos za određene investicije iznosi 1,5 miliona evra u vreme trajanja programa.


Svi oni koji imaju nameru da konkurišu, za savet i pomoć mogu da se obrate Lokalnoj akcionoj grupi ,,Dunavski biser'' Apatin, putem telefona 025/772-122, lokal:618 i 063/729-6019, ili putem mejlova: renata.kuruc@apatin.rs i kuruczr@mts.rs.

Od stručnih poljoprivredih službi se uskoro očekuje i detaljan vodič za buduće korisnike sredstava iz IPARD-a.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar