Održana 10. sednica opštinskog veća Opštine Apatin
30.11.-0001.

U  četvrtak 23. maja u Plavoj sali SO Apatin, održana je  10. sednica Opštinskog veća Opštine Apatin.

\"\"

Za sednicu je bilo predloženo 13. tačaka dnevnog reda a između ostalih usvojeni su:

  • Predlog zaključka o davanju saglasnosti na zaključenje vansudskog poravnanja o preuzimanju i priznanju duga prema "Instel inženjeringu" iz Novog Sada. 2003. godine zaključen je ugovor sa ovom novosadskom firmom prema kojem Opština Apatin duguje 363 000 evra zbog ne isplaćenih obaveza ali je u dogovoru sa čelnim ljudima Instel inženjeringa dug umanjen na 212 000 evra. Odobreno je da se ovaj dug izmiri na rate a kada se pomenute obaveze izmire odnosno 2016. godine "KDS" će biti u vlasništvu Opštine Apatin.

\"\"

  • Predlog odluke ,Komisije za rešavanje zahteva građana za naknadu štete nastale usled napada napuštenih životinja na teritoriji Opštine Apatin, o visini naknade štete oštećenim licima, radi mirnog rešavanja sporta. U odnosu na mesec april u kojem je prijavljeno 6 slučajeva napada pasa lutalica u mesecu maju je taj broj udvostručen pa je u ovom mesecu zabeleženo 12 slučajeva od kojih je 11 nematerijalno odnosno nema nastale materijalne štete dok je u jednom slučaju nastala materijalna šteta.

\"\"

  • Predlog odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u stambenom objektu preko puta Doma kulture, udruženju žena "Ruža crvena" iz Apatina. Prostor je ustupljen na vremenski period od 5 godina bez naknade.

\"\"

  • Predlog zaključka o davanju saglasnosti turističkoj organizaciji u vezi organizovanja jednodnevnih izleta u Apatinu za učenike osnovnih škola. Predloženo je da učenici 4. razreda obiđu znamenitosti grada Apatina u okviru jednodnevnog izleta a u narednom periodu da se to proširi i na okolna sela.

\"\"

  • Kao i predlog zaključka o odobravanju finansijske pomoći u svrhu lečenja dvema porodicama iz Prigrevice i Svilojeva u iznosu od po 150 000 dinara.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar