Održana 6. sednica SO Apatin
30.11.-0001.

U utorak, 19. marta u Velikoj sali SO Apatin održana je 6. sednica Skupštine Opštine Apatin.

\"\"

Na sednici je razmatrano 37 tačaka dnevnog reda. Između ostalog usvojen je Memorandum između Opštine Apatin i četiri italijanske firme u vezi projekta izgradnje Postrojenja za tkanje i oplemenjivanje tekstila u Apatinu. Četri italijanske firme ujedinjene u firmu "Fleš" bi u toku ove godine počele izgradnju postrojenja a početak prozivodnje se očekuje u oktobru 2014. godine kada će se prema rečima predsednika Opštine Apatin, dr Živorada Smiljanića, zaposliti prvo 200 a nakon toga još 100 ljudi. 

 

Na sednici je za vršioca dužnosti direktora JP za upravljanje putničkim Pristaništem i Marinom Apatin izabran dip. inž. građevine Željko Vučetić, koji će na mestu VD biti do izbora direktora najkasnije do 30 juna, 2013. godine.

Usvojen je Zaključak kojim se odobrava predlog Projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, izgradnju, razvoj i korišćenje Luke Apatin i Drumskog terminala u Apatinu radi otpočinjanja postupka javne nabavke za odabir privatnog partnera. 

\"\"

Takođe je usvojen Prostorni plan Opštine Apatin, koji predstavlja razvojno, strateški i planski dokumenat za opštinsko područje i jedan od ključnih instrumenata za realizaciju ideje o održivom razvoju teritorije Opštine Apatin čija površina iznosi 37.998,06 hektara i sastoji se od pet katastarskih opština: Apatin, Prigrevica, Svilojevo, Sonta i Kupusina.

\"\"

Donete su i odluke o izmenama i dopunama odluka o osnivanju: JP Direkcija za izgradnju Apatin, JKP Naš dom Apatin i JP za upravljanje putničkim Pristaništem i Marinom Apatin. Na sednici su donete odluke o: angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta Opštine Apatin za 2012. godinu, davanju naziva Trg Nikole Tesle čija izgradnja počinje sa radom u aprilu za šta su dobijena sredstva od EU u iznosu od 87 miliona dinara.

\"\"

Na sednici je doneta Odluka o izmenama Odluke o mesnim zajednicama, zaključci o davanju saglasnosti na izveštaje o radu i finansijske izveštaje za 2012. godinu mesnih zajednica Apatin, Prigrevica, Kupusina, Svilojevo i Sonta, zatim Narodne biblioteke Apatin, Opštinskog kulturnog centra Apatin, Centra za socijalni rad Apatin, Turističke organizacije Apatin, Ustanove za stručno osposobljavanje odraslih Apatin, JKP Naš dom Apatin, JP za upravljanje putničkim Pristaništem i Marinom Apatin i JP Direkcija za izgradnju Apatin, kao i na njihove planove rada i finansijske planove za 2013. godinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar