Održana tribina inkluzije
20.03.2011.

U četvrtak 10. marta u Domu kulture u Apatinu sa početkom od 17.00 časova, održana je tribina pod nazivom "Svi u školu, budućnost za sve".

Inkluzivno obrazovanje svakom detetu pruža mogućnost za razvoj i sticanje kvalitetnih i upotrebljivih znanja za život u modernom, demokratskom društvu. Socijalna inkluzija je potpuno učešće u društvenom životu svih osoba bez obzira na pol, etničku pripadnost, rasu, religiju, invaliditet, migrantski statis, socio-ekonomsko poreklo, sposobnosti, zdravstveno stanje.

Tribinu je otvorio Dr. Živorad Smiljanić. Prisutni su govorili o inkluzivnom obrazovanju i zašto je ono važno. Cilj ovakvog obrazovanja je obezbeđenje kvalitetnog obrazovanja za svakog učenika, pod jednakim uslovima za sve.

Sve ovo ne bi bilo potpuno bez primera. Prisutnima se predstavilo dvoje brilijantnih učenika. Prvo je nastupio slepi virtuoz Uglješa svirajući klavir, a zatim i  učenica gimnazije u Apatinu, koja je i invalid. Njena priča o samom dolasku u Apatin i kako je postala deo svog odeljenja potresla je sve prisutne.

Više o inkluzivnom obrazovanju mođete naći na sajtu www.facebook.com - Kampanja za inkluzivno obrazovanje "Svi u školu, budućnost za sve".

Slike sa ove tribine možete pogledati u našoj 025info foto galeriji.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar