Ogromne štete od suše u Vojvodini
30.11.-0001.

Šteta od suše u Vojvodini biće više stotina miliona, a možda i milijardu evra, izjavio je predsednik vojvođanske vlade. Pajtić je najavio da će pokrajinska vlada preduzeti sve što je u njenoj nadležnosti, pa i više od toga kako bi se u ovoj teškoj situaciji konkretnim merama pomoglo poljoprivrednim proizvođačima da nadoknade štetu, ali i da se što bolje pripreme za predstojeću jesenju setvu.

Potpredsednik vojvođanske vlade je precizirao da će na godinu dana biti odložena plaćanja kreditnih i drugih obaveza prema pokrajinskim fondovima, kao i da će na isti period biti prolongirane finansijske obaveze poljoprivrednicima za navodnjavanje i odvodnjavanje. Ješić je podsetio da je u Srbiji manje od četiri odsto gazdinstava koja su osigurana od posledica suše i naglasio da bi ta mera ubuduće trebalo mnogo više da bude primenjivana.

Kako piše Mondo, predsednik i potpresednik pokrajinske vlade podsetili su da je prošle nedelje upućen predlog budućoj Vladi Srbije da se proglasi elementarna nepogoda zbog suše i u tom smislu donesu odgovarajuće mere pomoći poljoprivrednciima.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar