Opštinsko veće u petak rešava prioritete
30.11.-0001.

U petak, 19. jula 2013, godine, sa početkom u 9 sati, u Plavoj sali Skupštine Opštine Apatin održaće se 12. sednica Opštinskog veća Opštine Apatin. Za sednicu je predložen sledeći dnevni red od 8 tačaka, neke od njih biće i Razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Apatin za 2013. godinu za period januar - jun 2013. godine
U proteklih šest meseci raspolagalo se sa gradskim budžetom ali se ulaganje u neke institucije, kojima je pomoć zaista preko potrebna, preskočilo.
Podsetimo da opština Apatin izdvaja za sve medije 16.700.000 dinara godišnje. U vezi sa tim, Skupština Opštine Apatin je raspravljala o reviziji završnog računa za 2012 godinu u kojoj su revizori jasno ukazali na probleme sa ugovorima sa medijskim kućama, ali i dalje nije bilo nikavih promena. Deo te rasprave možete da pogledate na:
025info televizija je jedna od institucija koja je podnela zahtev Opštinskom veću pre tačno godinu dana  i još uvek čeka na odgovor i pomoć. Svi članovi veća i odbornici u skupštini upoznati su sa sve težom situacijom u 025info televiziji, ali naša molba još uvek se nije našla na razmatranju.

Kao medijska kuća kojoj građani opštine Apatin i šire ukazuju najviše poverenja, i koja iz meseca u mesec beleži veću gledanost tv programa i posećenost web sajta, jedini smo medij za koji se ne izdvaja ni jedan deo novca iz budžeta koji bi pomogao očuvanju radnih mesta, poboljšanju i razvoju sadržaja i boljoj informisanosti građana. To nije odluka jednog čoveka, već odluka svih građana opštine Apatin, a njihovi predstavnici sprovode tu odluku kroz opštinsko veće.
\"\"

Smatramo da smo za prethodne 3 godine mnogo unapredili medijsku scenu Apatina, postavili nove standardne i promovisali prave vrednosti u kulturi, sportu, zabavi, obrazovanju i informisanju. Kao neko kome građani veruju zaslužili smo i deo novca koji, na kraju krajeva, od njih dolazi.
Zato ovim putem želimo da skrenemo pažnju na sve one koje su građani Apatina odabrali da kreiranju budućnosti naše opštine da je od jako velike važnosti za sve:
1. uporediti istraživanja slušanosti, gledanosti i posećenosti svih medija u Apatinu
2. odrede prioriteti u podršci radnih mesta u Apatinu i Somboru
3. da se konačno razmotri molba od 20.07.2012. i da jasan odgovor da li su skupština, veće i grad spremni da pomognu daljem razvoju naše medijske kuće.

Pozivamo i sve 025info prijatelje da svoja pisma podrške i preporuke proslede na adresu redakcije 025info@apaone.com ili preko kontakt formulara https://www.025info.unija.net/kontakt


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar