Ovog vikenda Regeneracija Dunava
30.11.-0001.

Ovog vikenda u Bačkom Monoštoru biće održana malada ali veoma uspešna manifestacija "Regeneracija Dunava". Bački Monoštar biće centar zbivanja u naredna tri dana.

U četvrtak 27. juna, na „Plaži kod Pisle” smestiće se „digitalna čerga” sa gostima iz zagrebačke Medike koju predvodi Chakka. Biće to zvaničan početak trodnevne manifestacije u čast Dunava. Zainteresovani Somborci u petak mogu otputovati katamaranom do monoštorske plaže. Polazak je predviđen za 8 sati sa gradskog kupališta Štrand po povoljnoj festivalskoj ceni. U Monoštoru će se ukrcati nagrađani mališani sa likovne kolonije, koji će otploviti za Bezdan, gde će se ukrcati nagrađena deca iz ovog mesta. Svi zajedno stižu na plažu, kada u podne počinje dnevni program Regeneracije.

Organizatori su predvideli da u petak i subotu održe po tri dnevna programa, ekološke i umetničke radionice, izložbe dečijih radova i fotografija, te okrugli sto na temu Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.  Detaljan dnevni i noćni program sa satnicom pogledajte na plakatu festivala.

\"\"

Ekološko-muzički festival „Regeneracija Dunava“ tradicionalno se održava u Bačkom Monoštoru, počevši od 2008. godine. Manifestacija se organizuje povodom Dana Dunava 29. juna, inače na taj dan je i slava sela, što još više učvršćuje vezu Bačkog Monoštora sa ovom rekom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar