30.11.-0001.

U poslednjih pet godina poginulo je 151 dete u saobraćaju, a iako se taj broj godinama smanjuje, u prvih sedam meseci ove godine već je poginulo devetoro dece. Deca najviše ginu u svojstvu putnika 44 odsto, u svojstvu pešaka tri odsto manje, dok je zabeležen i jedan broj poginule dece biciklista.
Edukativna kampanja "Pažnja sad", posvećena bezbednosti dece u saobraćaju, počeće 2. septembra, i da biće usmerena na decu, roditelje, nastavnike i na vozače.
Kada je reč o deci, lik Pažljivko treba da bude uzor kao neko ko poštuje saobraćajne propise i na koga će deca da se ugledaju, jer roditelji treba ne samo da edukuju decu, već i sopstvenim primerom pokažu kako se bezbedno ponašati u saobraćaju, dok su nastavnicima namenjeni flajeri sa svim informacijama.
Agencija je pripremila i muzičku numeru koja deci treba da pomogne da zavole saobraćajna pravila, a vozače da upozori na zone škole gde je neophodno smanjiti brzinu ispod 30 km/h.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar