Posetioci Spernaturala pomogli u pošumljavanju Apatina - 258 limenki za 258 stabala u našem gradu

Zahvaljujući posetiocima festivala Supernatural koji su učestvovali u akciji Reciklirajte i Vi, Apatin će dobiti novu šumu. Povodom obeležavanja 258 godina pivarske tradicije i postojanja Apatinske pivare, 258 punoletnih posetilaca koji su reciklirali barem jednu limenku, dobiće do kraja godine zasađeno drvo sa svojim imenom u našem gradu. Pošumljavanje će biti omogućeno saradnjom Apatinske pivare i JVP Vode Vojvodine, u znak obeležavanja više od dva i po veka tradicije u proizvodnji piva.

Posetioci Supernaturala reciklirali su limenke pomoću ručnih presa za reciklažu, koje imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma, odnosno 2000 limenki po presi, a koje u okviru akcije Reciklirajte i Vi postavlja Apatinska pivara, u saradnji sa fondacijom ReCan.

Akcijom Reciklirajte i Vi koju sprovodimo tradicionalno, želimo da ukažemo na značaj očuvanja životne sredine i podstaknemo društvo na proaktivnost. Kroz saradnju sa različitim organizacijama, institucijama i građanima nastojimo da podignemo svest o očuvanju ekološkog sistema u Srbiji. – poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Tokom proleća i leta na predstojećim koncertima i događajima Apatinska pivara i ReCan fondacija će tradicionalno postavljati ručne prese za reciklažu da bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane da čuvaju životnu sredinu.

Da podsetimo, Apatinska pivara i Supernatural pokret zajedno su i u projektu revitalizacije Ade Huje. Najpre su volonteri Apatinske pivare pošumili preko 1000 kvadratnih metara sa više od 85 stabala sadnica belog jasena, javora, breze i platana, dok je krajem 2013. godine zasađeno još 50 sadnica sibirskog bresta.

Da li ste znali da?

Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
Reciklažom aluminijuma se smanjuje zagađenje voda za 97%!
Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu!
Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar