Poslednja radionica u okviru projekta LAG-a održana u Apatinu

Poslednja od pet radionica, u okviru projekta Lokalne akcione grupe ,,Dunavski biser'', održana je u velikoj sali Skupštine opštine Apatin. Podsećanja radi, projekat nosi naziv ,,Zajedno, dijalogom do razgovora'', a koji, pored programa unapređenja poljoprivrednog razvoja, ima za cilj informisanje i edukaciju poljoprivrednih proizvođača o aktivnostima Lokalne akcione grupe, IPARD programu i fondovima kao alternativnom izvoru finansiranja.


Prve četiri radionice organizovane su u selima apatinske opštine, a na poslednjoj, u samom Apatinu, prisutnim poljoprivrednicima, u okviru predavanja, obratili su se Renata Kuruc, koordinator Lokalne akcione grupe, Nikola Dobrijević, ispred Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte, Srđan Grbić, predsednik Upravnog odbora LAG-a, i prof. dr Dragana Latković, direktorka Departmana za ratarstvo i povrtarstvo sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.


- Izuzetno mi je drago što sam bila deo ove priče. Kao što sam i ranije napomenula, nauka mora biti u brazdi. Najbolji reper svega ovoga je što je posle svakog predavanja bilo puno pitanja i diskusije, između ostalog je rekla dr Latković.


Latkovićeva je za januar mesec najavila veliki skup na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, za sve poljoprivredne proizvođače iz Vojvodine, Mačve i Šumadije, pod nazivom ,,Dobar dan, domaćine''.


- 17. i 18. januara 2019. godine Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu otvoriće vrata svim poljoprivrednim proizvođačima Vojvodine, Mačve i Šumadije na šestom po redu naučno stručnom savetovanju pod nazivom ,,Dobar dan, domaćine''. Očekujemo da će tokom ta dva dana naš fakultet posetiti oko 1.800 ljudi. Savetovanje se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i sve što radimo, radimo pod sloganom ,,Zemlja je sve.''. Ulaz na ovaj skup je potpuno besplatan i još jednom pozivam sve poljoprivredne proizvođače da nam budu dragi gosti, a mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini, rekla je na kraju našeg razgovora dr Latković.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar