Potpisani ugovori sa novim stipendistima opštine Apatin
30.11.-0001.

U četvrtak, 27. decembra u Velikoj sali Skupštine Opštine Apatin potpisani su ugovori sa novim stipendistima Opštine Apatin, za školsku 2012/2013. godinu.

Ugovore je, u prisustvu predsednika opštine dr Živorada Smiljanića i njegovih saradnika, potpisalo 90 studenata, od kojih je njih 12 upisalo deficitarne studije (matematika, fizika, hemija i engleski jezik), dok su četiri stipenije dodeljene učenicima generacije apatinskih srednjih škola, a preostalih 14 stipendija je pripalo studentima po kriterijumu socijalnog stanja njihovih porodica.

Izbor novih stipendista za narednu školsku godinu izvršen je između 170 podnetih prijava na raspisan Konkurs. Prema rečima Miodraga Bakića, zamenika predsednika Opštine, odlučeno je da se, pored ovih 30, dodeli još 60 stipendija sa spiska podnetih prijava i da se taj izbor izvrši prema kriterijumima iz Konkursa, s tim što se kod tog izbora vodilo računa o profilu upisanih studija.

Opština Apatin će tako u školskoj 2012/2013. godini stipendirati 210 studenata i još njih 40 koji će stipendije dobiti kao deca jednog, ili oba poginula roditenja u ratovima od 1990. godina, što ukupno iznosi 250 stipendija.

Za finansiranje tih 250 stipendija Opština Apatin će na godišnjem nivou u školskoj 2012/2013 godini iz budžeta izdvojiti oko 15 miliona dinara za finansiranje stipendija koje iznose sedam hiljada dinara.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar