Povlačenje novog voza sa pruge Sombor-Subotica zbog huligana
30.11.-0001.

Dizel – motorni voz koji je Srbija kupila od kompanije "Metrovagonmaš“ u Rusiji i koji od 28. decembra 2012. godine saobraća na relaciji Subotica – Sombor kamenovan je u petak posle 18 sati u predgrađu Subotice u naselju Zorka, prenosi portal "subotica.com".

Nepoznati počinioci nisu napravili veliku štetu, ali da je kojim slučajem kamen razbio staklene površine moglo je doći i do tragedije.

\"\"

-"Kamenice su na nekoliko mesta ispod prozora udarile voz i on je ostao u saobraćaju. Da su kojim slučajem nepoznati počinioci bacili kamenje višlje i oštetili staklenu površinu voz bi neko vreme bio van saobraćaja. U predgrađu gde se dogodio incident i ranije se dešavalo kamenovanje, ali pošto su tada saobraćale stare garniture saniranje je bilo uspešno i brzo. U ovom slučaju svaka popravka iziskuje duže vreme. Novi voz smo jedva dočekali i zaista bi bilo šteta da ga izgubimo, kao što se dogodilo na relaciji Čačak – Požega gde je zbog više kamenovanja zabranjen saobraćaj tek kupljenih vozova iz Rusije
"kaže šef Sekcije za prevoz putnika u Subotici Predrag Polovina.

Na Željezničkoj stanici „Subotica“ apeluju na policiju, Gradsku upravu i građane da pomognu u otkrivanju huligana pošto je „ruskinja“ za svega mesec dana znatno povećala broj putnika.

\"\"

"Od kada je pušten u saobraćaj voz je zbog komfora i udobnog putovanja dokazao da se u takvim okolnostima građani rado vraćaju železnici. Dnevno se proda i do 200 karata što je za oko 30 do 50 odsto više nego pre. Ranije se jednom do dva puta mesečno dešavalo da neko kamenuje voz na relaciji Subotica – Sombor, ali je to policija češćim kontrolama uspela da spreči. Očekujemo uskoro još jedan novi voz koji bi saobraćao između Subotice i Reske u Mađarskoj i drugi na relaciji Subotica – Senta " kaže Predrag Polovina.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar