Predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić predstavio potencijale apatinske \'Luke\' italijanskoj privrednoj delegaciji
30.11.-0001.

Predsednik Opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić prisustvovao je Poslovnom forumu na kojem je Konfindustrija (najznačajnije italijansko udruženje industrijalaca), u saradnji sa Konfindustrijom Srbija, agencijom ICE (Agencija za promociju u inostranstvu italijanskih preduzeća), asocijaciom ANCE (Italijansko udruženje gradjevinske industrije) i asocijaciom ANIE (Italijanska federacija preduzeća iz oblasti elektrotehnike i elektronike),  uz podršku Ambasade Italije u Beogradu, organizоvala je posetu italijanske privredne delegacije.

\"\"

Na ovom Poslovnom forumu održan je seminar kao i radionica o mogućnostima saradnje Srbije i Italije u oblastima infrastrukture i energetike. Učestvovalo je više od 60 italijanskih firmi a dr Smiljanić je forumu prisustvovao po pozivu, na zahtev italijanske delegacije da na grupi za infrastrukturu bude predstavljena Opština Apatin sa potencijalima "Luke", koja je jedna od ključnih tačaka na Koridoru VII.

\"\"

Uvodna izlaganja imali su Ambasador Armando Varikjo i Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede Vladi Republike Srbije a između ostalih govorili su i  predsatvnici ANCE i ANIE, Svetske banke, Evropske investicione banke, Ministarstva saobracaja i drugi.

Deo seminara odrzan je u  Hotelu "Falkensteiner", dok je drugi deo održan na brodu u toku jednosatne plovidbe Dunavom i Savom. Ovo je bila izvanredna prilika za firme iz Srbije koje su zainteresovane za industrijsku ili trgovinsku saradnju sa visokokvalifikovanim i renomiranim italijanskim preduzećima specijalizovanim u izgradnji, izvodjenju radova i projekata, proizvodnji opreme i pružanju usluga u oblastima gradjevinarstva i obnovljivih izvora energije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar