Predstavnice opštine Apatin u finišu priprema za veliko muzičko takmičenje u Nišu

Prvi put nakon deset godina, Apatin će učestovati u takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, koje će se ove godine održati u Nišu. Podsećanja radi, krajem januara meseca, audicija u Apatinu održana je u velikoj sali Doma kulture i izabran je tim koji će predstavljati Apatin i Nemačku.


U velikoj konkurenciji, od oko 30-tak dece iz apatinske opštine, a koja su se predstavila pesmom i plesom, izdvojile su se Ena Đorđević, Zorana Mrđa, Staša Vujović i Bernadet Bujak.

Ove četiri talentovane devojčice već nekoliko meseci vredno vežbaju sa stručnim licima iz produkcije programa ,,Srbija u ritmu Evrope”. Propozicije predviđaju da se učesnici predstave na jednom od jezika zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje, te su u skladu sa tim Apatinke dobile Nemačku kao zemlju koju će predstavljati.


U finišu priprema, posetili smo jednu od proba, ne bismo li saznali nešto više o nastupu naših Apatinki.


 

- Nakon punih 10 godina, manifestacija ,,Srbija u ritmu Evrope'' došla je u opštinu Apatin i izuzetno nam je drago zbog toga. Jubilarnu, desetu manifestaciju, proslavićemo u Nišu, u hali sportova Čajir. Finale je zakazano za 16. jun i biće emitovano uživo na Prvoj srpskoj televiziji. Prošle godine ,,Srbija u ritmu Evrope'' je održana u Somboru, jer su deca iz ovog grada prethodno donela pobedu svom gradu, a kako su predstavnici Niša prošle godine pobedili, tako se manifestacija 16. juna održava upravo u ovom gradu. Srbija u ritmu Evrope održava se u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a plan je da se proširi na Kipar, Dansku, Finsku i Švedsku, rekao je za 025info Uroš Živković iz Organizacionog tima manifestacije ,,Srbija u ritmu Evrope''


 

Opštinu Apatin predstavljaju dve devojke koje pevaju i dve devojke koje igraju, a prema Živkovićevim rečima, za koreografiju je zadužena ekipa Prve srpske televizije. Decu koja pevaju priprema profesor pevanja koji je radio na velikim muzičkim takmičenjima Prve tv, poput serijala Tvoje lice zvuči poznato, Zvezde Granda i druge.


- Apatinke su izuzetno vredne, poslušne, saradljive, dolaze na probe redovno i veoma su požrtvovane. Moram reći da je ove godine konkurencija izuzetno jaka, ukupno 22 grada i opštine učesnika, a koji se već mesecima vredno pripremaju, te nas u Nišu očekuje pravi spektakl 16. juna, ističe Uroš Živković.


Sistem glasanja je takav da svako od nas može podržati svoj grad ili opštinu, te se iskreno nadamo da Apatinci neće štedeti telefone. Od 01.06.2018. kada počinje glasanje, pa sve do samog dana takmičenja 16.06.2018. na dan takmičenja moći će da se glasa. Sedam dana pred finalnu emisiju, svaka opština i grad će dobiti svoj broj, pa će se putem sms-a moći glasati, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o tome na kom broju će moći bodriti upravo predstavnice svog grada ili opštine.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar