Predstavnici građana opštine Apatin u petak odlučuju o budućnosti grada
30.11.-0001.

 Za petak 21. decembar zakazana je sednica Skupštine opštine Apatin na kojoj će se odlučivati o budućem razvoju opštine Apatin. Pored 51.  tačke o kojima će predstavnici građana odlučivati, imaće priliku da se izjasne i o budžetu za 2013. godinu i donesu odluku da li će ravnopravno pomoći svim medijima u našoj opštini.

Svaka razvijena opština zaslužuje više različitih medija, jer se u tome ogleda njena razvijenost, nezavisnost u radu različitih institucija, njeno bogatstvo kao i jasna namera da joj je stalo da ulaže u medije sa ciljem da oni podstiču:
- razvoj zajednice i vrednosti koje treba da se prenesu na mlade ljude
- promociju svih kuturnih, sportskih, turističkih vrednosti
- očuvanje radnih mesta

\"\"
U decembru 2009. godine Opština Apatin je donela strategiju razvoja za period od deset godina 2009-2019.

U procesu izrade strateškog dokumenta učestvovao je tim od preko 40 ljudi u kojem su bili prisutni svi relevantni akteri sa teritorije opštine Apatin. Na osnovu te strategije, koja je najvažniji strateški dokument opštine Apatin za period 2009 -2019, usvojena je strategija održivog razvoja lokalne zajednice.

Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić je u uvodnom govoru tog dokumenta istakao:

“Ovaj dokument je višestruko važan za opštinu Apatin iz razloga što ukazuje na osnovne razvojne predispozicije i kompetitivne prednosti koje opština želi da razvija i unapredjuje u narednom periodu. Strategija održivog razvoja opštine Apatin predstavlja instrument kojim ćemo u narednom periodu nastojati da podstaknemo dostupnost i otvorenost Opštine u kulturnom, ekonomskom i socijalnom smislu, dakle, da stvorimo sistem koji će omogućiti postizanje jednog višeg kvaliteta života svih građana. Naš zajednički zadatak je da omogućimo da kulturne, ekonomske i socijalne vrednosti opštine Apatin postanu osnova njene konkurentnosti na jedan kvalitativno drugačiji način.”

Jedan od glavnih ciljeva ovog programa je kreiranje i realizacija novih kulturno-umetničkih, sportskih i zabavnih sadržaja. Za promociju tih sadržaja bitni su lokalni mediji i njihova međusobna saradnja u cilju boljeg razvoja naše opstine.

025info tim je ponosan na uspešnu saradnju sa lokalnim institucijama, udruženjima, klubovima, školama, ali i građanima. Bez čvrste povezanosti i korektne saradnje, projekat 025 info televizije ne bi zaživeo i zbog toga im dugujemo posebnu zahvalnost.
\"\"
Izveštavali smo o svim bitnim događajima, nastojali smo da Vam pravovremeno prenesemo informacije, koje su uvek tačne i proverene, bez političkih ili bilo kojih drugih uticaja. Pisali smo objektivno  i zastupali sve građane opštine Apatin.

Bili smo tu za Vas, da zajedno podelimo kako lepe, tako i one druge teme iz zajedničke svakodnevice. Na našem televizijskom kanalu, kao i na našem web portalu svakodnevno ste mogli da saznate sve o najnovijim dešavanjima iz oblasti društvenog života, zabave, sporta, kulture.



Ono što nas razlikuje od ostalih lokalnih medija je to što smo se trudili da najviše prostora damo kulturnim i sportskim temama. Sa druge strane, uz pomoć autorskih emisija omogućili smo da se čuje i šta muči stanovnike naše opštine, sa kojim problemima se susreću građani Apatina, od onih najmlađih do najstarijih. Jednom rečju, trudili smo se da obuhvatimo sve panorame Apatina.


\"\"
Veliki broj informacija, napisanih objektivno i bez trunke senzacionalizma, koje se u najkraćem roku od dešavanja objavljuju na web sajtu, omogućile su nam da budemo izvor informacija i drugim medijima u Vojvodini, preko drugih medijskih kuća iz Zapadnobačkog okruga pa do Pokrajinskog javnog servisa. Na to smo posebno ponosni.
Sa mladim i entuzijastičnim timom trudili smo se da svakoj humanitarnoj, omladinskoj i ekološkoj akciji, sportskom kolektivu i kulturnoj manifestaciji damo poseban značaj i tako doprinesemo da se ponovo vrate i vrednuju prave vrednosti.
\"\"
Trudili smo se da ne budemo samo medijska kuća, već da svoj uticaj iskoristimo i u humanitarne svrhe, te smo kao kolektiv učestvovali u više dobrovoljnih akcija. I sami smo organizatori nekoliko nagradnih konkursa jer nam je u cilju da, osim pružanja informacija, podstaknemo i naše sugrađane da se pokrenu, da im uz sitne znakove pažnje ulepšamo dan, da sa njima imamo pravu komunikaciju i da na taj način mi dobijemo najvredniji poklon, poverenje građana Apatina.
\"\"
Bez obzira na sve, naši ciljevi i ideje ostaju isti, i dalje želimo da budemo tu za Vas još kvalitetniji, još ažurniji i još bolji! Kreirali smo jasan plan i čvrstu viziju sa kojom mozemo pomoći u stvaranju bolje budućnosti za Apatin. Da bi smo to ostvarili, potrebna nam je pomoć predsednika, odbornika i građana opštine Apatin.

025info tim

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar