Pri Somborskoj bolnici otvoreno Palijativno odeljenje
30.11.-0001.

U renoviranoj zgradi bolnice na Apatinskom putu Opšta bolnica je, zahvaljujući realizaciji projekta iz donacije Evropske unije i Ministarstva zdravlja otvorila Palijativno odeljenje koje ima osam soba.
-Cilj je da se uspostavi sveobuhvatno palijativno zbrinjavanje koje će omogućiti pojednak pristup svim pacijentima kojima je ova nega neophodna. To podrazumeva lečenje bolesnika u završnim fazama neuroloških i malignih oboljenja koja će pomoći porodicama ali i pacijentima jer će omogućiti da se sprovede terapija bola ali i određeni konzilijarni pregledi - rekao je v.d. direktora Opšte bolnice dr Milan Grba a piše Dnevnik.
Somborska bolnica jedna je od 13 u Srbiji u kojoj će se lečiti pacijenti sa neurološkim oboljenjima a Palijativno odeljenje prve pacijete primiće 01. avgusta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar