Primena novog pravilnika o saobraćaju od 4. maja
20.05.2002.

Vozači u Srbiji će od 4. maja morati da poštuju nove propise u saobraćaju koji se odnose na ispravnost, kvalitet i postavljanje dečjih sedišta, zatamnjenost stakala u vozilu i poziciju volana.
Po novom pravilniku, prednje vetrobransko staklo ne sme biti naknadno zatamnjeno, jer će u suprotnom vozilo biti tehnički neispravno. To se odnosi i na bočna stakla koja naknadno mogu biti zatamnjena do 30 odsto, dok ostala stakla nemaju limit.
Novi pravilnik, koji stupa na snagu 4. maja, propisuje i da dečja sedišta moraju biti pravilno postavljenja u vozilima i homologovana, odnosno atestirana, što će biti označeno žigom. Dečja sedišta moraju da imaju potvrdu da zadovoljavaju standarde kvaliteta, bezbednosti, čvrstoće i da  budu pravilno postavljena, jer će u suprotnom vozilo biti tehnički neispravno.
Prema novom pravilniku vozila koja imaju volan na desnoj strani moraju da budu registrovana do 30. juna 2012. godine, a ako to ne učine, vlasnici će, ako žele da registruju automobil, morati da menjaju poziciju volana.
Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putu stupiće na snagu 4. maja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar