Projekat 'Pravi muškarac protiv nasilja nad ženama'
30.11.-0001.

Volonteri Kancelarije za mlade Opštine Apatin i članovi kluba apatinskih srednjoškolaca "Budi muško", koji je oformljen pod okriljem kampanje "Budi muško" beogradske Omladinske organizacije "Centar E-8"  i predstavlja jedan od 20 takvih klubova širom Srbije, prisustvovali su ceremoniji povodom potpisivanja deklaracije "Pravi muškarac protiv nasilja nad ženama" u Master centru Novosadskog sajma. Javne ličnosti iz Vojvodine pristupile su tom prilikom Forumu pravih muškaraca, koji je osnovan 25. novembra 2011. godine radi promocije prevencije porodičnog nasilja, nenasilja i širenje aktivnosti kroz uključivanje dečaka, mladića i odraslih muškaraca u promenu stavova u vezi sa nasiljem nad ženama, a do sada je pristupilo blizu 30 ličnosti iz sveta sporta, muzike, glume, novinarstva. Osnivači te organizacije su stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante i Centar E8 uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda, međunarodne organizacije CARE i Ministarstva inostranih poslova Norveške, a njeni inicijatori su i glumac Nikola Đuričko, novinar Dragan Ilić i muzičar Ognjan Radivojević. Svoj potpis podrške sveobuhvatnoj akciji dali su direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić, književnik iz Kikinde Srđan Tešin, direktor pokrajinske Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović, muzičar Vladimir Radusinović, glumac Srpskog narodnog pozorišta Nenad Pećinar, kompozitor Aleksandar Dujin, Branislav Grubački Guta i sekretar Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Putem video - linka, prisutnima su se obratili proslavljeni muzičari, kantautor Đorđe Balašević i Zvonko Bogdan. Nakon obraćanja Vojislava Arsića, jednog od pokretača i organizatora akcije, Vasin je je izneo podatke da je prošle godine u Srbiji ubijeno 37 žena, od toga broja 10 u Vojvodini, a trinaestoro dece ostalo je bez majke. Mladi Apatinci dali su svoj potpis podrške i priključili se akciji eliminacije nasilja nad ženama i devojčicama širom sveta.
Ako želiš da postaneš deo Foruma pravih muškaraca potpiši Deklaraciju pravih muškaraca protiv nasilja nad ženama na www.pravimuskarac.rs.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar