Radnici Fabrike akumulatora Sombor vraćeni na posao
30.11.-0001.

Zoran Kalajić, Aleksandar Zaduha i Goran Milić moraju biti vraćeni na dosadašnja radna mesta u Fabrici akumulatora Sombor, najmanje do izricanja pravosnažne presude - naložio je Odsek inspekcije rada Severnobačkog upravnog okruga.

\"\"

Institucije su najzad počele da rade kako treba. Verujem da će sada ljudima biti omogućeno da se izbore za svoja prava i nadam se da više niko neće biti iznad zakona - prokometarisao je odluku Goran Milić.

Kako smatraju sva trojica otpuštenih radnika FAS-a, njihov primer je najbolja potvrda da ne treba ćutati pred nepravdom. U rešenju Inspekcije rada iz Subotice piše da je poslodavac dužan da zaposlene vrati na rad po prijemu rešenja, kao i da ih prijavi na obavezno socijalno osiguranje. Žalba ne odlaže izvršenje rešenja.

\"\"

Pokušaj njihovog povratka na radno mesto u Fabrici akumulatora Sombor, završen je praktično na ulazu, uručenjem rešenja o godišnjem odmoru.        

Slučaj Kalajić, Zaduha i Milić izazvao je iznenađujuće veliku pažnju javnosti. U jeku sindikalnih izbora u Fabrici, radnici su suspendovani, zatim i otpušteni, a sve zbog forumskih zbivanja na "SOinfo.org" portalu, prenosi ovaj portal.  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar