'Razlike ne poznaju granice, zajedno možemo sve'
20.09.2007.

   Omladinska volonterska akcija pod nazivom "Razlike ne poznaju granice, zajedno možemo sve", koju organizuje Omladinsko udruženje volontera grada Apatina i Kancelarija za mlade Apatin, u saradnji sa Društvom za cerebralnu i dečiju paralizu, Udruženjem građana "Breza" i Centrom za socijalni rad Opštine Apatin, biće realizovana 14. septembra ove godine. Realizaciju ove akcije finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa "Mladi su zakon" – Zapadnobački okrug, a tehničko - stručnu podršku pruža Resurs centar – Novosadski humanitarni centar.
Sa ciljem jačanja podrške osobama sa invaliditetom, u sredu, 14. septembra, u Velikoj sali apatinskog Doma kulture, sa početkom od 18 časova, biće održano predavanje na temu o značaju volonterizma i humanitarne angažovanosti kroz prezentaciju rada i aktivnosti pomenutih udruženja. O aktivnostima i radu Društva za cerebralnu i dečiju paralizu govoriće predsednica društva Marija Bogić, dok će ispred Udruženju građana "Breza" govoriti psiholog Duško Bursać, koji će, osim ostalog, dati poseban akcenat na temu međugeneracijske solidarnosti, inkluzije osoba sa invaliditetom i predrasudama koje postoje o ljudima sa ovim poteškoćama. O ulozi Centra za socijalni rad Opštine Apatin, u podršci osobama sa OSI, govoriće Lenka Bojić, direktor Centra za socijalni rad, dok će o značaju volonterizma govoriti Miloš Đerić, koorinator Kancelarije za mlade Opštine Apatin. U okviru programa biće prikazan kratak film Pozorištanceta "Mašinac" Tehničke škole sa Domom učenika - o Apatincu Nikoli Popoviću. Ovaj video zapis predstavlja omladinsko ostvarenje mlade režiserke i fotografa Anje Turanski.
Pre početka programa u Velikoj sali Doma kulture, u holu će biti priređena humanitarna prodaja raznih ručnih radovi upotrebne namene, koje će izraditi članovi Udruženja "Breza" i volonteri Omladinskog udruženja volontera grada Apatina i KZM Apatin na kreativnoj radionici koja će se sprovesti dan pre u prostorijama Centra za socijalni rad (Svetog Save 26) gde će se pokazati kompletan proces oblikovanja gline, kao i sama izrada finalnih proizvoda


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar