RTV pretplata se plaća do leta
30.11.-0001.

Očekuje se da će od leta na računima za struju deo za pretplatu na RTS biti izbrisan, saznaju Novosti.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević očekuje da bi procedura oko ukidanja pretplate mogla da potraje do leta.

-Mislim da bi u julu moglo da se okonča sve oko prelaska RTS i RTV na budžetsko finansiranje. Međutim, građani do tada moraju redovno da plaćaju pretplatu. Jer, dugovi nikome neće biti oprošteni i da se ukine plaćanje.

Kako prenosi sajt RTV, Kolarević navodi i da će i novi način finansiranja biti privremen, najviše zato što se Evropska unija "mršti" na to da država na duže staze plaća medije.

On smatra da bi sve moglo da potraje dve godine, a da se potom pronađe model koji će obezbediti siguran izvor finansiranja.

Prema nezvaničnim podacima, za medijski javni servis Srbije godišnje je potrebno oko šest milijardi dinara, plus još dve milijarde za vojvođanski.

Prema saznanjima 025info tima, situacija sa platama u Pokrajinskom javnom servisu veoma je neizvesna jer zaposleni u RTV Vojvodine platu dobijaju na osnovu plaćene pretplate a u ovom trenutku novac za javni servis ne uplaćuju ni građani ni država.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar