Sećate li se nje?! Apatinka Ljubica Mojsovska strpljivo gradi karijeru u Beogradu

Apatinka Ljubica Mojsovska, prema mišljenju njene majke, talenat za muziku i glumu pokazala je čim je prohodala. Kao dete bila je član dramskih i recitatorskih sekcija, te osvajala i nagrade u toj oblasti, a od drugarica se razlikovala po tome što joj je omiljena igračka bila mikrofon. 

Kada je muzika u pitanju, Ljubica je još kad dete lako pamtila tekstove pesama, a takođe i uspešno imitirala aktuelne pevačice. U Apatinu je završila Gimnaziju, nakon koje je u Somboru uspešno diplomirala na Pedagoškom fakultetu, gde je završila i Master studije, i već 6 godina unazad radi kao vaspitač u Beogradu. Iako, kako sama kaže, obožava svoj posao, ljubav prema muzici i sreća da može njome da se bavi, čini je srećnijom i ispunjenijom.
 
- Oduvek sam bila ta koja će zapevati u parku uz gitaru, ili u nekom kafiću, na nagovor društva. Ipak, bila sam poprilično stidljiva i nenametljiva, pa je to tako dugo prolazilo, samo zabave radi, nista profesionalno. Tek kasnije, posle srednje škole, osmelila sam se i počela da nastupam sa bendovima u Apatinu, Somboru i okolini, otkriva tridesettrogodišnja Ljubica Mojsovska.
 
U nastavku njenog puta ka osvajanju muzičke scene, Ljubica je odlučila da se okuša u muzičkom takmičenju koje se emitovalo na Happy televiziji, pod nazivom ,,Srećna zvezda''. 
- Stigla sam do polufinala, a pored plasmana, stekla sam veliko iskustvo i dobre prijatelje. Nakon toga, usledili su popularni ,,Parovi'', čiji sam učesnik bila, ali moram da napomenem da tada rijaliti nije izgledao kao danas. Mi smo tada imali svakodnevne zadatke i sve je imalo smisla, a ovo danas... ne bih ni komentarisala. Iako nikada više ne bih ušla u rijaliti, moram da priznam da je boravak u istom takođe za mene predstavljalo veliko iskustvo, kaže za 025info web portal Ljubica.
 
Apatinka Ljubica Mojsovska čak tri puta je bila deo velikog muzičkog takmičenja ,,Zvezde Granda''. Iako je čak bila i favorit produkcije, manjak iskustva i višak treme učinili su svoje, te nije uspela doći do finala. Ipak, kaže da je ponosna na sebe i na svoje učešće i dodaje da je i to za nju predstavljalo još jedno prelepo iskustvo.
 
Pre oko dve godine Ljubica Mojsovska započinje saradnju sa kolegom Filipom Mitrovićem, a koji je već stekao veliku popularnost.
 
 
- Poznanstvo sa Filipom je bilo slučajno, preko zajedničkih kolega, nedugo nakon mog dolaska u Beograd. Pre oko tri godine oboje imali nastupe u Crnoj Gori, svako sa svojim bendom, i sticajem okolnosti smo živeli u istoj kući. Tada smo počeli intenzivnije da se družimo, da bi se to uskoro pretvorilo i u poslovnu saradnju. Oduvek me je oduševljavao Filipov vokal. Sem toga, otkrila sam i da je zaista dobar čovek, sjajan kolega i drug. Jako je profesionalan, predan poslu, jako emotivan, ali i energičan na sceni. Mnogo volim kada radimo zajedno jer nam se energije odlično slažu. Prati nas Antidepresiv Band koji je takođe fenomenalan. Momci su zaista sjajni, predani poslu, izuzetni muzičari i profesionalci. Kad se spojimo, niko ne ostaje ravnodušan, što zbog odlične svirke i vokala, što zbog atraktivnosti, zbog razlike u visini između Filipa i mene, priča ova šarmantna i duhovita Apatinka. 
 
 
Ljubica ističe da su joj roditelji i sestra najveća podrška u svemu.
- Da nije moje porodice, sve bi mi bilo mnogo teže. Oni su bili moj pokretač, a sada su moja snaga. Naravno, tu su i moji dragi prijatelji, koje ljubomorno čuvam i obožavam, kaže Mojsovska.
 
Ova talentovana pevačica ne krije svoje razočaranje kada je domaća muzička scena u pitanju.
- Nije ni malo lako baviti se ovim poslom. Gledajuci našu scenu, gledajući ko sve peva i šta se sve peva, šokirana sam i razočarana. Nisam od onih koji se laktaju. Ovo je moj hobi i uživam u muzici.  U svakoj pesmi, u svakom žanru. Nije mi želja da budem poznata i budem pevačica u masi istih. Ako bude prilike da izdam singl, to će sigurno biti nešto drugačije, nikako komercijala, ističe naša sagovornica.
 
Iako Ljubica ne voli da planira, ono što sigurno zna, to je, kako sama kaže, da će muzika uvek biti deo njenog života. Pitali smo je ima li neki savet za mlade ljude koji žele da se bave muzikom.
 
- Kao i za sve u životu, moj savet je da budete hrabri i odvažni. Rizikujte. Ne plašite se da nešto probate i ne slušajte nikoga ako zaista nešto jako želite. Verujte u sebe. Budite uporni. Budite istrajni. Ne odustajte i smejte se, uvek i svuda, poručuje za kraj Ljubica Mojsovska.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar