Školski pribor za romske učenike
30.11.-0001.

Projekat  "Obrazovna inkluzija Roma", koji se sprovodi u apatinskoj opštini već duže od godinu dana privodi se kraju.

Usled viška sredstava na računu udruženja "Beli golub", partnera na projektu, opština Apatin kao nosilac projekta, uz saglasnost Ministarstva prosvete i nauke, odlučila je da se novac upotrebi za kupovinu kompletnog školskog pribora za 30 učenika romske nacionalnosti, koji su direktno učestvovali u svim aktivnostima u projektu.

Pored 30  učenika, školski pribor je kupljen i za decu u produženom boravaku, kao i za pedagoškog asistenta koji je zaposlen u apatinskoj OŠ Žarko Zrenjanin, koji pomaže romskoj deci oko školskih obaveza.

Koordinatorka za romska pitanja u Apatin Danijela Ignjac, zajedno sa koordinatkom projekta "Obrazovanje za tebe, mene, nas-za sve" uručila pedagoškom asistentu, Saši Balogu  komplet od 60 svesaka, 80 olovki, 50 gumica, kao i veliki broj tempera, bojica, blokova za crtanje, flomastera, plastelina, gline, lenjira i ostalog školskog pribor za svu romsku decu kojoj je neophodan pribor za redovan dolazak u školu i  praćenje školske nastave.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar