Somborsko leto od 15. do 21. jula
30.11.-0001.

Turistička organizacija grada Sombora organizuje i ove godine tradicionalnu manifestaciju „Somborsko leto“ u periodu od 15. do 21. jula 2013. godine na tri lokacije u gradu.

Za svakog po nešto je moto ovogodišnjeg festivala. Za ljubitelje dobre svirke, naši sugrađani i gosti će uživati u poznatim muzičkim bendovima kao što su Best Bit (muzika Bitlsa), Zemlja gruva (gruv i fanki zvuk), Zbogom Brus Li (kombinacija panka i tamburice), TLX (evergrin). Za ljubitelje hip – hop zvuka, u sredu 17. jula će nastupiti čuveni beogradski reper Marčelo sa bendom Iskaz.

Po prvi put, na Somborskom letu su rezervisana dva dana za obožavaoce elktronskog zvuka, navodi se u saopštenju. Sa radio AS FM nam stižu novosadski DJ Dejan Matić, DJ Pele Drezgić i DJ Dale koji će puštati haus muziku do ranih jutarnjih časova. DJ Dovlaman i DJ Soriso će zasigurno sa svojim brejk bit i dab step miksovima napraviti žurku za pamćenje.

Nedelja 21. jul je rezervisana za ljubitelje „žešćeg zvuka“ pa će naši posetioci moći da uživaju u pank, metal i hard kor muzici. „So Hard fest“ će biti domaćin brojnim bendovima iz zemlje i inostranstva. Kao najveće zvezde nastupaju S.M.F. iz Beograda i More dangerous then a thousand rioters iz Francuske.

Za najmlađe sugrađane i posetioce na „glavnoj ulici“ biće organizovan „Dečiji festival“ u trajanju od sedam dana. Klinci i klinceze će od 15. do 20. jula svakodnevno uživati uz bogat program i profesionalne animatore. Biće tu i kreativ nih radionica, sportskih dešavanja, dečijih žurki, izbora najklinceze i najklinca i sl. Solisti „Šarenih vokala“ će upotpuniti muzički program, a razne plesove će klinci moći da nauče od profesionalnih igrača iz plesnog kluba „Ronda“.

Već tradicionalno, biće organizovana i „Ulica starih zanata“ gde će na preko 60 štandova biti izložene rukotvorine i kreativni predmeti koje će posetioci moći i da kupe.

XVII „Somborski kotlić“ će biti održan u subotu 20. jula sa početkom u 19 sati. Program otvaranja obeležiće tradicionalno kuvanje ribljeg paprikaša, a grad će posetiti emisija „Karavan“ radio Beograda. Pored brojnih renomiranih pevača iz PGP RTS-a i narodnog orkestra RTS-a, posetioci će imati priliku da uživaju u glumačkim skečevima, tamburašoj bandi „Đuvegije“ .

Šarenolik program obećava zabavu i dobar provod za sve sugrađane Sombora a i brojne posetioce, odmah nakon Ribarskih večeri, svi pravac za Sombor. :)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar