Sramota! Đaci u Apatinu kupuju pivo u zamenu za prelaznu ocenu!

Bliži se kraj školske godine. Neki su bili vredni tokom celog polugodišta, neki kampanjski, jureći poslednji voz, popravljaju ocene i sve to nije ništa novo.

Ono što nas je šokiralo i što je za nas novost jeste saznanje da u jednoj apatinskoj školi prosvetni radnik uzima mito u obliku limenki piva, kao i još nečeg, ali to namerno ne pominjemo jer bi bilo očigledno ko je u pitanju. Ovih dana u našu redakciju došla je jedna vidno potresena i besom ubuzeta majka i ispričala nam kako je od njenog deteta prosvetni radnik tražio da mu kupi pivo ili "to nešto drugo" u zamenu za veću ocenu. Ovo nije usamljen slučaj, jer pomenuti prosvetar istu stvar traži od gotovo svih učenika. Cele godine "drži" ih na jednoj ili dve loše ocene da bi im pred kraj polugodišta nudio veće uz "malu protivuslugu".
I mi se sad pitamo: "Čemu današnju decu uče profesori i nastavnici i gde ide ovaj svet kad se pred takvim propustima žmuri i ćuti?!" Ovim tekstom nismo imali nameru ulaziti u rat sa bilo kim. Zato i nismo spomenuli o kojoj školi i o kom prosvetnom radniku se radi. Sigurni smo da će se on sam prepoznati i iskreno se nadamo da će to prestati da radi ako već ne bude sankcionisan u međuvremenu.

A vi, dragi roditelji, razmislite o tome koliko je dobro za nas i našu decu da takvi ljudi i dalje prolaze nekažnjeno. I tek nakon toga odlučite da li ćete progovoriti ili ne.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar