Srbija obeležava Dan državnosti
30.11.-0001.

Brojnim manifestacijama Srbija danas obeležava Dan državnosti u spomen na podizanje Prvog srpskog ustanka 1804. godine u Orašcu i donošenje Sretenjskog ustava 1835. godine u Kragujevcu.

Premijer Srbije Ivica Dačić položiće venac u Crkvi svetog Ðorđa na Oplencu, zadužbini porodice Karađorđević, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće venac na Grob neznanog junaka na Avali, a potom će, kako je najavljeno, uručiti ordenje zaslužnim ličnostima i institucijama.

\"\"

Proslava Dana državnosti počela je jutros počasnom artiljerijskom paljbom sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa sa Savske terase Beogradske tvrđave, otvaranjem izložbe u Narodnoj biblioteci Srbije "Zaveštanja i darovi - legati kao kulturna dobra od velikog značaja", kao i izložbom "Prvi svetski rat u dokumentima Arhiva Srbije".

Zanimljivo je i da pretraživač Google obeležava 15. februar, Dan državnosti Srbije, adekvatnim Doodlom.

\"\"

Prošle godine Dan državnosti je obeležen opancima i šljivama, dok se pobednik i srpska trobojka sa grbom danas "vijore" na najvećem internet pretraživaču u Srbiji u čast Dana državnosti naše zemlje, uz čestitku "Srećan Dan državnosti Srbije" na ćirilici, koja se otkriva kada mišem pređete preko slike.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar