Srbo - od zaborava ga čuvaju ljudi, pesme i zidovi njegovog grada (FOTO)

Akademski slikar i poznati muralista, Milan Milosavljević - Deroks nakon grafita posvećenih Saši Iliću i Draganu Manceu, oslikao je još jedan mural u Apatinu, koji je posvećen Draganu Beaderu - Srbi.

Srbo je bio i ostao večita, urbana legenda grada kraj Dunava. Iako sa nama nije više od dve decenije, generacija iz "pedeset i neke", ali i mnoge druge generacije, i dalje nose uspomenu na dobričinu, veselu i simpatičnu ljudsku veličinu.

Od sada će Apatinci pomisliti na Srbu ne samo kad čuju taktove pesme Apatine, moj najdraži grade, nezvanične himne svog grada u izvođenju Darka Radakovića, već i kada, bar krajičkom oka pogledaju mural na zgradi Blok 4-a, na ćošku ulice Petefi Šandora i Trga Nikole Tesle, pored butika Hermes.

Mlađe generacije danas slušaju od starijih i prenose priču o čoveku sa gitarom preko ramena, od kojeg su mnogi učili prve taktove čuvene Glorije.

Neka lepa vremena su davno iza nas, ali se brižno čuvaju od zaborava.

I sa Srbom je tako, zaslužio je...


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar