Sumnja u izveštaje o potrošnji novca
30.11.-0001.

Članovi MZ Apatin prihvatili su Ugovor o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije postojećeg postrojenja, isporuke, ugradnje opreme i puštanja u rad postrojenja za preradu pijaće vode za potrebe proizvodnog pogona JKP „Naš dom” prema kojem bi izvođačima trebalo uplatiti ukupno 231 milion dinara, od čega su obaveze JKP „Naš dom” oko 180, a Mesne zajednice 50 miliona dinara. Od svojih obaveza Mesna zajednica je lane platila 20 miliona, a kako je objašenjeno ove godine ta suma će biti znatno manja, jer se očekuje da će u finansiranju učestvovati i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.
- Prva faza rekonstrakcije Fabrike vode počela je 1997. godine, a danas je Fabrika vode gotova i izuzetno dobro radi i pijemo najkvalitetniju vodu. Činjenica je da treba zameniti još oko 14 kilometara azbestnih cevi da bi celo područje imalo vodu istog kvaliteta. Radovi po pomenutom Ugovoru su već urađeni pa ostaje samo obaveza da se oni i plate izvođaču radova - istakao je direktor JKP „Naš dom” Mirko Pavlović.
- U Fabriku vode godinama se ulaže i želimo da znamo koliko je ukupno utrošeno u njenu rekonstrukciju i izgradnju druge faze, pogotovo što je rečeno da je sada sve dovršeno – rekao je u ime tri člana Saveta opozicione Demokratske stranke Dragan Hrnjak.
Finansijski izveštaj samodoprinosa od tri i jedan odsto za prošlu i finansijski plan ovih samodoprinosa za ovu godinu prihvaćeni su većinom glasova, uz tri glasa protiv (DS) i jednim suzdržanim glasom člana iz SNS. Osnovna primedba članova DS bila je da ne prihvataju izveštaje i planove jer se u njima ponovo pojavljuje uređenje Trga Nikola Tesla, a to po njima nisu prioritetni radovi u interesu građana. Primedbe su stavili i na prebacivanje sredstava samodoprinosa iz opštinskog budžeta na račun Mesne zajednice Apatin i ostalim mesnim zajednicama u selima, ali na neracionalno trošenje novca.
- Umesto da se sredstva odmah doznače mesnim zajednicama ona ostaju u opštinskom budžetu, a prema našoj proveri apatinska mesna zajednica ostala je proteklih godina bez sto miliona dinara - rekao je Hrnjak.
Sekretar MZ Milan Lavrnić i zamenik predsednika opštine Miodrag Bakić su istakli da opštinski budžet ne duguje taj novac nego da je taj novac otišao na otplatu kredita koji je uzet za izgradnju Fabrike vode u visini od oko 2,5 miliona evra, a mesna zajednica nije mogla da digne kredit jer strane banke kao korisnike kedita prihvataju samo opštine. Obrazloženje članovi opozicionog DS nisu prihvatili i zbog toga nisu podržali ni pomenute dokumente.

Jednokratne pomoći
Savet Mesne zajednice Apatin jednoglasno je prihvatio predlog da se porodici Kaurin, čija kuća je nedavno stradala od požara, dodeli 50.000 dinara kao i da se porodici Radovanović, kojoj je izgorela štala i sva hrana za stoku, dodeli 100.000 dinara. Predloge za pomoć uputio je Centar za socijalni rad. Prihvaćen je i predlog OO DS da se za adaptaciju porodične grobnice Veindl sa koje je nepoznati lopov odneo bakarni krov, izdvoji 400.000 dinara.
Dnevnik.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar