Sve jači zahtevi za proglašenjem suše
30.11.-0001.

Nakon što su poljoprivrednici izrazili nezadovoljstvo prinosom pšenice i zatražili proglašenje elementarne nepogode-suše, slični zahtevi stižu i iz vojvođanskog Sekretarijata za poljoprivredu. Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da šteta koju su suša i visoke temperature nanele usevima kukuruza u PVojvodini iznosi oko 70 odsto, zbog čega će se tražiti procena lokalnih samouprava za eventualno proglašenje elementarne nepogode. Prema trenutnim procenama, prinosi kukuruza u Sremu biće oko četiri tone po hektaru, a situacija u Banatu i Bačkoj mnogo je teža i prinosi će iznositi oko dve tone po hektaru, istakao je Ješić.
Gledano na sve useve, kukuruz je najgore prošao. Stanje useva pod kukuruzom je katastrofalno, situacija sa sojom je problematična, dok sušu za sada najbolje podnose zasadi pod suncokretom. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar