'Svetođurđevdanski dan' u Somboru
30.11.-0001.

Drugi 'Svetođurđevdanski dani' u Somboru održaće se od 1.do 5. maja ove godine.Organizator Pravoslavna crkvena opština Sombor i radio Blagovesnik.
Prvi „Svetođurđevski dani“ u Somboru, održani su prošle godine u isto vreme, i tada su na početku petodnevne manifestacije, ispred ulaza u crkvu, osveštane dve spomen-ploče, posvećene trojici znamenitih ličnosti -graničarskom kapetanu grofu Jovanu Janko Brankoviću, vladiki bačkom Jovanu Jovanoviću i protojereju Hadži Dimitrije Boškanu.
Ovogodišnji program : Svečano otvaranje u utorak 1. maja u 19 sati u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“ koncertom duhovne muzike u izvođenju Dečijih crkvenih horova iz Sombora i Subotice. 2. maja takođe u 19 sati u Srpskoj čitaonici „Besedu Vladike Nikolaja Velimirovića“ govori će glumac Miloš Stanković. 3.maja u isto vreme na istom mestu održaće se Duhovna tribina na kojoj će besediti Episkop Bački Irinej. U petak 4.maj u 19 sati na Trg Svetog Đorđa organizuje se Veče tradicionalne muzike i folklora akteri GKUD „Ravangrad“Sombor.
Za kraj 'Svetođurđevdanskih dana' u subotu 5.maja u 19 sati u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“ prikazaće se film „70 god. novosadske racije“. Gosti će biti članovi Memorijalnog društva „Racija 1942“ iz Čuruga.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar