Tadić otvorio Kalcedoniju
30.11.-0001.

Predsednik Srbije Boris Tadić svečano je otvorio fabriku Fiorano italijanske Kalcedonije. Najvažnije za predsednika Srbije je otvaranje radnih mesta.
Predsednik kompanije Kalcedonija (Calzedonia) Sandro Veronezi izjavio je prilikom otvaranja fabrike Fiorano u Somboru da u Srbiju i Sombor nisu došli samo zbog zarade i otvaranja novih radnih mesta, već i zbog vere u budućnost Srbije. Veronezi je kazao da fabrika trenutno zapošljava 200 radnika i da je izvesno da će u budućnosti biti zaposleno ukupno 500 radnika. Ako se saradnja pokaže dobrom broj zaposlenih može da naraste i na 1000 radnika - izjavio je Veronezi. Investicije poput ove su znak velikog poverenja i ovo je pozitivan trenutak za naše dve vlade - rekao je u Somboru ambasador Italije Armando Varikio. Predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić je izjavio da je Sombor mnogo propatio u procesu tranzicije i da zaslužuje da ponovo vrati status razvijene sredine. Ova fabrika je značajna, jer jedna internacionalna kompanija šalje poruku da je ovo sigurna zemlja u kojoj se može raditi i zaraditi na kvalitetan način - kazao je Pajtić. „Za mene je kao predsednika najvažnije pitanje otvaranja novih radnih mesta i od toga nema ništa važnije u Srbiji. Činjenica da ovakva kompanija dolazi u Srbiju je dobar znak za druge kompanije, jer strane kompanije ne dolaze u zemlju gde postoji neizvesnost, već u zemlje izvesnosti i razvoja” - izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić u Somboru. Predsedniku Tadiću upućen je i veliki broj pitanja o Kosovu, a SOinfo.org ga je zamolio da prokomentariše ostavku predsednika Kosova Sejdiua. Boris Tadić je kazao da se na Kosovu mogu očekivati izbori i to nije dobro vreme za dijalog koji se otvara između predstavnika Albanaca i države Srbije.
Izvor: soinfo.org


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar