Televizijske reklame i dalje preglasne
30.11.-0001.

Osim što su često izloženi torturi dugih reklamnih blokova na televizijskim kanalima, građane često uznemiravaju i suviše glasne reklame.
Iako je maksimalna dozvoljena jačina zvuka 50 kiloherca, prema merenjima koja su do sada rađena, neke reklame su čak i do tri puta glasnije.
Bez obzira što je Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) još prošle godine upozorila pojedine emitere da će, ako nastave sa praksom puštanja suviše glasnih reklama, primeniti "odgovarajuće mere", mnogi građani nedavno su ponovo Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) uputili identične primedbe.
U RRA nisu mogli da na koje su se konkretno televizije građani žalili jer, kako kažu, u njihovim prijavama uglavnom i ne piše na koju TV stanicu misle. Nisu rekli ni koje bi to mere mogle da budu preduzete protiv onih koji se ne pridržavaju normi, kao ni da li je ijedna televizija ikada snosila posledice zbog toga.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar