Tradicija za budućnost u senci Ličke olimpijade

U subotu, 28.juna, u Glavnoj ulici u Apatinu održan je treći po redu međunarodni sajam Tradicija za budućnost. Cilj sajma, kao i prethodnih godina, bio je promocija tradicionalnih zanata, ruralnog turizma, tradicionalne poljoprivrede i kulturne baštine. Glavna tema je bila eko suvenir. Sajam je prodajno izložbenog karaktera, a ono što je ove godine dovelo zaista velik broj izlagača bilo je besplatno učešće. Nažalost, najjači utisak na nas je ostavio izuzetno mali broj posetilaca. Izgleda da Apatinci više vole da prate Ličku olimpijadu koja je ove godine održana istog dana kad i Tradicija za budućnost, tako da su izlagači ostali "kratkih rukava" kada je prodaja njihovih proizvoda u pitanju. Bilo kako bilo, malobrojna publika i mi sjajno smo se proveli, degustirali izuzetnu domaću hranu, a i pića, videli, poneko i kupio suvenir, razne proizvode ručne izrade od pruća, vune, stakla, kozmetiku na bazi bilja, nakit, garderobu...

Sajamsku manifestaciju Tradicija za budućnost osmislilo je i prethodne dve godine organizovalo udruženje za očuvanje i razvoj starih zanata, salaša i seoskih gazdinstava kroz aktivnosti u turizmu i integralnoj proizvodnji EcoRuralNet iz Apatina, a ovogodišnji organizator bila je Turistička organizacija Apatin, dok je generalni sponzor bila opština Apatin.

Ekipa 025 Info tima snimila je emisiju o pomenutoj manifestaciji, a o datumu njene premijere naknadno ćemo vas obavestiti.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar