U apatinskim obrazovnim ustanovama od ove školske godine dežuraju mobilne patrole

Opštinska uprava opštine Apatin organizovala je mobilne patrole koje će brinuti o bezbednosti dece u školama i predškolskim ustanovama, kao i o samim objektima u kojima se održava nastava. Tim povodom, u Plavoj sali SO Apatin, održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnima obratila Nika Petrović, zamenik predsednika Skupštine opštine Apatin.


- Angažovanjem mobilne patrole, opština Apatin se pobrinula da bezbednost dece i omladine bude podignuta na viši nivo. Svakodnevno, tokom 24 sata, patrole će obilaziti sve obrazovne ustanove, a njihov zadatak je da evidentiraju i preduprede svako sumnjivo ponašanje u krugu škola i vrtića, istakla je Petrovićeva i dodala da će ovakvim rešenjima biti sprečeno svako uništavanje imovine, a akcenat će se staviti i na prevenciju od narkomanije i alkoholizma ili bilo kog drugog oblika devijantnog ponašanja.


 -Tokom radnog vremena obrazovnih ustanova biće povećana bezbednost dece i mladih, prevencijom vršnjačkog nasilja, kao i prevencijom poseta školskim dvorištima osoba koje mogu biti pretnja po bezbednost učenika, poručila je za kraj konferencije Nika Petrović.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar