U Apatinu održan Eco-Ist 2010
20.06.2003.

Apatin 03.06.2010 - 18. međunarodni naučno-stručni skup „Naša ekološka istina – Eco-Ist 2010“ održava se od 01. do 04. juna 2010. godine u Banji Junaković u Apatinu. Organizator skupa je Univerzitet u Beogradu i Tehnički fakultet u Boru.

Glavne teme skupa bile su:  Zaštita i očuvanje prirodnih vrednosti, tehnologije, reciklaža otpada i zaštita okoline, očuvanje zemljišta i voda, energetska efikasnost, okolina i klima , ishrana i zdravlje, poljoprivreda: agrobiznis, agroinženjering i proizvodnja organske hrane, urbana ekologija ,vodosnabdevanje i zaštita voda, ekološki menadžment (zakonodavstvo, ekonomija i standardi) ,procena uticaja rizika na okolinu, ekološka etika i ekološko obrazovanje ,eko turizam i održivi razvoj, vanredne ekološke situacije i kapaciteti, mentalna ekologija.

Prema rasporedu, danas  je poslednji dan naučno-stručnog skupa, a nakon  zatvaranja Eco-Ist 2010 organizovana je kraća ekskurzija učesnika  – plovidba dunavom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar