U Apatinu otvoreno Savetovalište za sprečavanje porodičnog nasilja

U okviru apatinskog Centra za socijalni rad svečano je otvoreno Savetovalište za sprečavanje porodičnog nasilja. Inicijativa za ovaj projekat proistekla je na osnovu skupštinske odluke iz 2016. godine, a njenu realizaciju pomogli su lokalna samouprava, resorno ministarstvo, ministarstvo pravde i pokrajinski sekretarijat. Centar za socijalni rad u Apatinu je jedan od 9 centara u kojima se sprovodi ovakav tretman, a sa korisinicima će raditi stručna i akreditovana lica.


 

- Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da otvorimo ove prostorije. Hvala svima koji su pomogli i pokazali da su pravi prijatelji Centra za socijalni rad u Apatinu. U ovim prostorijama pružaće se savetodavne usluge, ali će se sprovoditi i tretman nad počiniocima porodičnog nasilja, rekla je Nikolina Sučević, vd direktora Centra za socijalni rad.


 

Prisutnima se ispred lokalne samouprave obratila predsedsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, a koja je zaposlenima poželela srećan rad i istakla da je ovo kolektiv koji služi za primer u našoj opštini.
- Želim sve da vas pozdravim i da se zahvalim gostima koji su došli da uveličaju ovaj događaj, i naravno domaćinima koji su nas lepo dočekali. Mogu da kažem da smo ponosni na ovakav kolektiv i na naš Centar za socijalni rad i znam da će oni opravdati naše poverenje i ulaganja, istakla je Petrović.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar