U Apatinu svečano otvorena manifestacija Sunčana jesen

Drugu godinu za redom, u Apatinu je organizovana manifestacija pod nazivom ,,Sunčana jesen''. Ovaj događaj podržala je lokalna samouprava, a organizator je Turistička organizacija opštine Apatin, uz pomoć UG ,,Apatinske vredne ruke'', Udruženja ljubitelja prirode ,,Franc Špajzer'' i Udruženja za kulturu ,,Reka''.

Za razliku od prethodne, ove godine će ,,Sunčana jesen'' trajati dva dana, te će Apatinci u centru grada, osim danas, moći posetiti ovu manifestaciju i sutra, 6. oktobra.
 
Danas, petak - 5. oktobar, program je počeo oko 10 sati i trajaće sve do 18, tako da još uvek nije kasno da dođete. Osim velikog broja štandova sa rukotvorinama, raznim suvenirima, domaćim prehrambenim proizvodima, nakitom i cvećem koji se mogu kupiti, tokom dana biće organizovane i različite atraktivne aktivnosti, među kojima su biranje najlepše i najukusnije teglice, najstarije rukotvorine, najlepšeg štanda, a biće održano i takmičenje u lupanju belanaca. U popodnevnim satima, sve prisutne će zabavljati tamburaški orkestar ,,Dunavski biseri'' iz Apatina.
 
Manifestaciju ,,Sunčana jesen'' svečano je otvorila Nika Petrović, predsednica Skupštine opštine Apatin, pozdravivši sve prisutne u ime lokalne samouprave.
 
- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da se ova lepa manifestacija održava po drugi put u našem gradu. Ono što mogu, to je da dam obećanje da će opština Apatin uvek podržati ovakve događaje i bilo bi mi veoma drago da Sunčana jesen postane tradicija. Svim izlagačima želim uspešna ova dva dana, nadam se da će odziv posetilaca biti velik  i da će nas ovo lepo vreme poslužiti do kraja dana i sutra, rekla je Petrovićeva.
 
Drugi dan ,,Sunčane jeseni'', a koji će biti održan sutra, 6. oktobra, takođe u ulici Srpskih Vladara u Apatinu, obeležiće izložba cveća i meda, u organizaciji Udruženja ,,Franc Špajzer'', a takođe i izložba Uduženja ,,Reka''. 
 
Osim izložbeno prodajne izložbe, drugog dana manifestacije održaće se i takmičenje u aranžiranju, za šta su obezbeđene vredne nagrade.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar