U okviru radova na izmuljavanju kanala  DTD, ove jeseni u okolini  Prigrevice izvadiće se oko 100.000 kubika mulja

U okviru redovnog održavanja, od marta meseca ove godine, sprovode se aktivnosti na izmuljenju kanala Dunav Tisa Dunav plovnim bagerima "Vode Vojvodine". Dva plovna bagera trenutno rade na tim poslovima i to na kanalu Bečej-Bogojevo i Vrbas-Bezdan. Iz kanala će biti izvađeno oko 160.000 kubika mulja, a radovi će koštati blizu 60 miliona dinara.

Po završetku ovih radova, plovni bageri će raditi na spoju kanala Bečej-Bogojevo i reke Tise, kao i na Trianglu Prigrevice odakle bi trebalo da se izvadi još 100.000 kubika nanosa. Izmuljenje plovnim bagerima koštaće oko 100 miliona dinara. Takođe, paralelno sa ovim aktivnostima, planom redovnog održavanja kanalske mreže u 2017. godini, predviđeno je i suvozemno izmuljenje koje podrazumeva izmuljenje kanala sa obale i to na nekoliko deonica.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar