U opštini Apatin obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije na SR Jugoslaviju
Povodom "Dana sećanja na žrtve NATO agresije" u velikoj sali Skupštine opštine Apatin održana je tribina na temu "Agresija "NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju - pripreme, dejstva i posledice". Ova tribina realizovana je preko Organizacije rezervnih vojnih starešina u saradnji sa Opštinskom upravom, Opštinskim odborom SUBNOR-a, Udruženjem ratnih vojnih invalida kao i sa Udruženjem ratnih vetereana "Patriotski front" opštine Apatin. 
 
O navedenoj temi su govorili generali u penziji: Branko Krga, Jovan Milanović i Slobodan Petković. 
 
Tribinu je otvorio Željko Obradović, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Apatin, a prisutnima se obratio i Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.
 
 




 
Istim povodom u galeriji "Meander"  otvorena je izložba „Žrtve Nato agresije“ autora akademskog slikara Milana Čuljića. Pred većim brojem posetilaca uvodnu reč je održao pukovnik Željko Obradović, predsednik Pokrajinskog odbora Rezervnih vojnih starešina, a izložbu je otvorila Nika Petrović, predsednik Skupštine opštine Apatin. 

 
Ova izložba je prikazana do sada na svim prostorima koji sa bolom pamte Nato agresiju i putem fotografija, svojevrsnih čuvara prošlosti, podseća na vremena nepravde i našeg stradanja pre 19 godina. Izložba prikazuje stradanje pripadnika vojske, ali i građana, „otvara rane" i govori o dubini patnje kroz koju je prošao naš narod u tom periodu. 
 

Nakon otvaranja izložbe predstavnici lokalne samouprave, vojske i društveno političkih organizacija opštine Apatin su položili vence na spomen obeležja kako u Apatinu tako i u Prigrevici. 



Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar