U prisustvu velikog broja vernika u Apatinu organizovano tradicionalno paljenje badnjaka

Kod Hrama Sabor Svetih Apostola u Apatinu večeras je, u prisustvu nekoliko stotona vernika, organizovano tradicionalno paljenje badnjaka.

Paljenju badnjaka prethodilo je večernje bogosluženje koje su vodili apatinski sveštenici Željko Vasić i Mladen Glušac.

Pravoslavna crkvena opština obezbedila je za naše najmlađe sugrađane suvo voće, orahe i posne slatkiše, dok su stariji mogli da se posluže vrućim kuvanim vinom, rakijom i čajem.

U okviru tradicionalnog obeležavanja Badnje večeri, upriličen je i vatromet, a tokom dana, paljenje badnjaka organizovano je i u Svilojevu, Sonti i Prigrevici.

Povodom obeležavanja Badnjeg dana, Srpska pravoslavne crkvena opština Apatin i Turistička organizacija Apatin danas je organizovala i tradicionalno voženje badnjaka fijakerom kroz Apatin, kao i njegovo unošenje u zgradu SO Apatin.

Pored predsednika opštine, Milana Škrbića, sveštenstva i vernika, unošenju badnjaka prisustvovala je i predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, kao i ostalo opštinsko rukovodstvo. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar