U Srbiji voda napravila katastrofu biblijskih razmera, u Apatinu bi prskali komarce

Dok cela Srbija gleda u nebo zbog kiše koja pada danima i dok se porušene kuće koje bujica nosi broje u hiljadama, u našu redakciju stiglo je zanimljivo saopštenje.

Naime, obaveštavaju se građani opštine Apatin da će se u ponedeljak 19. maja na teritoriji opštine izvršiti avio-tretman larvi komaraca, preparatom K-stop. Tretman će se izvršiti u jutarnjim satima, ukoliko vremenske prilike budu povoljne ili prvog narednog dana u kome se steknu povoljni meteorološki uslovi.

Biološkim suzbijanjem larvi komaraca biće obuhvaćeni sledeći lokaliteti:
Dunav, obala, priobalje, rukavci, vikend naselja, Vagoni, Harčaš, Brodogradilište i DTD kanal.
Preparat, kako kažu, nije štetan za pčele.

Akcija prskanja larvi ne može biti sprovedena kad je kišovito vreme koje poništava efekat prskanja komaraca. Pod povoljnim vremenskim uslovima podrazumeva se da tri dana pre akcije, kao i 24 sata posle akcije ne bude kiše i jakog vetra. Akcija daje dobre efekte kad je temperatura od 22 do 28 stepeni Celzijusa, a brzina vetra ispod tri metra u sekundi.

Jel moralo baš sad?


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar