U Svilojevu održano predavanje namenjeno poljoprivrednicima
U prostorijama Mesne zajednice Svilojevo održano je predavanje u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Sombor. Budući da PSS Sombor pokriva Zapadnobački okrug, opštine Sombor, Odžaci i Apatin, u njihovoj obavezi je da održe poljoprivredna predavanja u selima okruga za koji su zaduženi. 
 
Tim povodom, prisutnim poljoprivrednicima iz Svilojeva predavanje su održali Zvonko Džeba, koji je govorio o tovu stoke, Jelena Ivan koja se osvrnula na oglede iz soje i kukuruza, a svoje preporuke o gajenju soje, što se tiče zaštitaskog apsekta, iznela je Jelena Perenčević, diplomirani inženjer bilja, koja je zadužena za savetodavni deo u Poljoprivrednoj stručnoj službi Sombor.
 
Iako su poljoprivrednicima dostupna predavanja koja organuzuju semenske i hemijske kuće ponaosob, Perenčevićeva ističe da su u Poljoprivrednoj stručnoj službi zadovoljni što uvek postoji interesovanje i za njihova predavanja.  
 

- Zadovoljni smo interesovanjem za naša predavanja, jer smo mi pre svega državna ustanova. Poljoprivrednicima je dostupno objektivno izveštavanje i prezentovanje rezultata ogleda sa naše strane. A svakako, tu su i kvalitetne preporuke u vezi setve i zaštite.  

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar