Učesnici kampa u petak u Apatinu
30.11.-0001.

Šesti Kamp RTS-a održava se u Somboru i trajaće do 1. jula, a domaćin učesnicima je tamošnji Dom učenika srednjih škola. Prisutno je ukupno 12 ekipa iz Danske, Švedske, Rusije, Rumunije, Mađarske, Holandije, Grčke, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije i dve ekipe iz Srbije (Beograd i Kosmet) sa oko sto polaznika uzrasta od 5 do 19 godina. Kamp RTS-a Sombor 2012. namenjen je prvenstveno deci iz rasejanja, ali i njihovim vršnjacima iz Srbije i regiona. Osim sportskih aktivnosti uključuje kulturno - istorijske radionice posvećene Somboru i Severozapadnoj Bačkoj, znamenitim ljudima ovog kraja, ali i poseta kulturnim i obrazovnim institucijama u gradu i okolini.

U petak, 29. juna, deca iz 11 evropskih zemalja boraviće i u Apatinu, gde će im domaćini biti volonteri Kancelarije za mlade. Nakon svečanog prijema od strane Miodraga Bakića, zamenika predsednika Opštine, koji je zakazan za 10 sati u višenamenskoj sali Osnovne škole Žarko Zrenjanin, gostima će biti upriličen obilazak najatraktivnijih sportskih, kulturnih i turističkih lokacija u gradu.
 
Reč je, osim ostalog, o Sportskom savezu i Muzeju sporta, Trgu "Nikola Tesla" i spomeniku najvećeg ličkog genija, Narodnoj biblioteci i Domu kulture, Međunarodnoj marini, Pristanu za putničke brodove, Hramu "Sabor svetih apostola", Banji "Junaković", Stadionu Fudbalskog kluba "Mladost", ali i centru jednog od najlepših gradova Vojvodine i najvećeg ličkog grada posle Čikaga.
 
Sportski kamp ustanovljen je pre šest godina, kao kruna Krosa RTS-a u dijaspori. Do sada je održan u Loznici, na Gučevu, u Zaječaru, Kladovu, a prošle godine u Negotinu.

Generalni pokrovitelj Kampa RTS-a je Ministarstvo prosvete i nauke, uz Radio Televiziju Srbije, a koorganizatori su Grad Sombor i Opština Apatin.

Veselin Mašić, KZM


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar