Udruženje žena Panonske dobre vile iz Prigrevice proslavile drugi rođendan

Udruženje žena ,,Panonske dobre vile'' iz Prigrevice osnovano je pre tačno dve godine. Ovo udruženje broji oko 20 aktivnih članova i danas konačno, po prvi put, imaju svoju prostoriju, čijem smo svečanom otvaranju prisustvovali. Prostoriju im je korišćenje ustupila Mesna zajednica Prigrevica, a sredstva za opremanje su dobili od opštine Apatin.
 

Jelena Karajanković, predsednica udruženja, ističe kako su za kratko vreme ostvarili izuzetno dobre rezultate, uradili više projekata i učestvovali na dosta sajmova.


-Osnovani smo sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena, te smo u tom pravcu održavali različite edukativne radionice koje smo realizovali kroz projekte. Bile smo i učesnice jednog velikog projekta koji je nosio naziv ,,Onasnaživanje'', gde je 10-tak naših članica steklo sertifikate iz različitih veština, a isto tako i znanja i sertifikate sa polja biznisa i pravljenja biznis plana. Sarađivali smo sa Sigurnom kućom Sombor, Fondom B92, sa Udruženjem žena ,,Udahni život'' iz Stanišića i još mnogim drugim udruženjima i organizacijama, rekla je Karajankovićeva.


Osim svečanog otvaranja, Udruženje žena iz Prigrevice iskoristilo je priliku da ispromoviše uspešan završetak projekta ,,Radost praznika''. Sa pomenutim projektom aplicirali su na konkursu opštine Apatin, a radili su ga u saradnji sa udruženjem ,,Breza''. Koordinator projekta, Milka Basta, izjavila je kako sam naziv projekta govori o njemu samom. Cilj je bio radovati se praznicima i prilikama da se okupimo.
-Sredsta koja smo dobili na konkursu bila su namenjena nabavci materijala od kog su pravljene čestitke i predmeti od gline. Naglasila bih da su u projektu učestvovali i deca i odrasli i svi su se podjednako radovali tim susretima. Kako je projekat odmicao, bilo je sve više zainteresovanih i sve više ljudi je uzelo učešće u njemu, na šta smo naročito ponosni. U ovoj saradnji rodile su se mnoge nove ideje i uvek je lepo kada se spoje različita znanja i iskustva, zaključila je Basta.
 

U ime opštine Apatin, prisutne je pozdravila Danijela Obradović, vd direktora OKC-a Apatin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar