Ugovor potpisan, čeka se izgradnja i nova radna mesta
30.11.-0001.

Danas je u Plavoj sali Skupštine Opštine Apatin predsednik Opštine dr Živorad Smiljanić potpisao sa direktorom Privrednog društva FLASH SRB D.O.O. iz Beograda,  Robertom Viti ugovor o otuđenju bez naknade građevinskog zemljišta u vlasništvu Opštine Apatin radi izgradnje Fabrike za doradu tekstila i farbanje.

 Privredno društvo "Flash" posluje po najvišim tehnološkim standardima i standardima kvaliteta, uključujući moderna postrojenja, procese projektovanja, istraživanje i negovanje ljudskih resursa. Proizvodni asortiman ovog Društva čini tekstil za proizvodnju kupaćih kostima, donjeg rublja, odeće i sportske odeće, uz podatak da Trikotaža Ripa predstavlja jednog od najvažnijih evropskih proizvođača tehničkih / lakih tekstila.

U Ugovoru je precizirano da Opština Apatin bez naknade ustupa građevinsko zemljište na kat. parceli br.7803/20  površine 128.972 kvadratnih metara shodno uredbama Vlade Republike Srbije o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne cene, odnosno zakupnine ili bez naknade, a  u kojima je utvrđena sadržina  elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom, kao i oblike procedure koje treba neophodno pravno i tehnički sprovesti.

\"\"

Ukupna investicija za gradnju pomenute Fabrike u Radnoj zoni Apatin-Sombor procenjuje se na 26,6 miliona evra, koja uključuje izgradnju fabrike i farbare i drugih potrebnih građevinskih objekata i magacina, kao i nabavku opreme, mašina, hardvera i softvera. Površina građevinskih objekata zahvatiće oko 17.500 kvadratnih metara od čega kancelarije i tehnički prostor 1.000 m2. Izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda finansiraće  iz svojih sredstava FLASH SRB D.O.O.

Procena je da će do oktobra 2017. godine (treća godina rada), kada se planira proširenje i završetak druge faze proizvodnih kapaciteta ( 6 miliona kg proizvodnje i farbanje tekstilnih materijala u okviru proširenih kapaciteta na 35.000 kvadratnih metara) biti zaposleno 203 radnika, čime se, između ostalog, zadovoljavaju svi uslovi utvrđeni Uredbom Vlade Rapublike Srbije.

\"\"

Društvo FLASH SRB D.O.O.daje bankarsku garanciju u iznosu od 1.289.720 evra da će zaposliti 203 radnika na neodređeno vreme, koja će se aktivirati u slučaju da ne dođe do zaposlenja 203 radnika i isti iznos biti uplaćen na račun budžeta Opštine Apatin. Ugovorom je je zabranjeno otuđenje zemljišta od strane Društva Flash Srb d.o.o. u periodu od 6 godina, a ako nakon isteka tog perioda bude otuđeno zemljište Društvo Flash Srb d.o.o treba Opštini Apatin da plati tržišnu vrednost zemljišta, ali ne manje od 10 evra po jednom kvadratnom metru.

\"\"

Pre potpisivanja Ugovora dr Smiljanić se zahvalio Robertu Viti što se odlučio da između da ovu veliku invsticiju realizuje u Apatinu, iako su u igri bili i Subotica i Bačka Topola. On je rekao da se ovom investicijom tradicija tekstilne proizvodnje u Apatinu podiže iz pepela i da će zahvaljujući izgradnji ove Fabrike Robno-transportni centar u Apatinu dobiti status slobodne zone, s obzirom na to da se taj status može ishodovati, samo, ako je realzacija invisticije u njemu veća od 3 miliona evra i koja će uz to u svom proizvodnom sektoru uposliti ne manje od 100 radnika.

Roberto Viti je rekao da je Apatin za gradnju ove fabrike odabran zbog blizine velike reke Dunav i bogastva vode sa kojom Apatin raspolaže, a koja je u velikim količinama neophodna u procesu farbanja tekstila.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar