Značaj gerontoslužbe od velike je važnosti za apatinsku opštinu

Povodom oktobra meseca posvećenog starim osobama, direktor Centra za socijalni rad, Vladimir Vukosav, u pratnji Dragane Borić, saradnika pomoći i nege u kući, je posetio nekoliko staračkih domaćinstava u Prigrevici, čime je na licu mesta prikazan značaj funkcionisanja službe gerontodomaćica i personalnih asistenata. 


U direktnom razgovoru sa starim licima, Vladimir Vukosav se upoznao sa njihovim problemima i načinom života u kojem značajnu ulogu imaju upravo gerontodomaćice.

Sva domaćinstva koja su ovom prilikom bila obuhvaćena posetom su imala članove poodmakle životne dobi, a koji žive u teškim uslovima. Svi oni imaju male ili nikakve penzije, a u vremenu dolaska hladnijih dana se sreću i sa problemom nedostatka ogreva i osnovnih uslova za život. U takvim uslovima, gerontodomaćice, u ovom slučaju Jelena Karajanković i Dragoslava Jančić, su prenele direktoru centra svu problematiku života ovih starih ljudi, pri čemu su prikazale svu profesionalnost u pružanju pomoći starim i bolesnim osobama.

U timu koji je stalno na terenu nalazi se i fizioterapeut, Rada Popović, koja kaže da ima oko 50 osoba koje konstantno obilazi u opštini Apatin, a pomoć u njenom radu su upravo te stare osobe koji sarađuju i bez pogovora izvršavaju sve njene zahteve i savete.

Vladimir Vukosav, direktor Centra za socijalni rad, je rekao da je ova poseta bila u okviru meseca starih osoba, ali je to zadatak centra koji se obavlja tokom cele godine.
 

Urednik: Miodrag Baćanov
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar