Apatin domaćin Dunavskog polumaratona
30.11.-0001.

Apatin će u subotu 20. oktobra 2012. godine, biti domaćin 17. Asiks Dunavskog polumaratona, u okviru kojeg će se održati 3. međunarodno vojno prvenstvo pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM), Prvo Prvenstvo Vojske Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane u polumaratonu.

Očekuje se učešće velikog broja takmičara i obaranje rekorda staze, do sada je prijavu za učešće podnelo 300 takmičara iz Amerike, Holandije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske i Srbije.

Takmičari će se bodovati u 27 kategorija - sveukupni plasman (pojedinačno i ekipno), plasman u konkurenciji 3. Apatin CISM (pojedinačno, ekipno i sveukupni plasman nacija- muškarci i žene), 1. Prvenstvo Vojske Srbije (pojedinačno, muškarci i žene), plasman za Otvoreno prvenstvo Vojvodine za veterane (5 godina jedna starosna kategorija). Tri prvoplasiranau svim kategorijama preduzeće Univers.co iz Beograda nagradiće ASIKS sportskom opremom.

Treće Apatin CISM regionalno vojno prvenstvo, ove godine okupiće takmičare oružanih snaga Holandije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ovo je takođe po brojnosti najzastupljenije takmičenje, u punom sastavu sa muškom i ženskom ekipom dolaze ekipe Holandije, Bugarske i Srbije dok će sa muškim sastavima nastupiti Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Ceremonija svečanog otvaranja 3. Apatin CISM prvenstva, biće organizovano na centralnom gradskom trgu u Apatinu, u petak 19.oktobra u 11.30 minuta, nakon čega, je u 12.30 u velikoj sali SO Apatin, za sve učesnike takmičenja prijem napraviti predsednik Opštine Apatin, Živorad Smiljanić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar