Italijanska tekstilna industrija hoće da gradi fabriku u Apatinu
30.11.-0001.

Predstavnici Italijanske tekstilne industrije Kalcedonija, koja se bavi proizvodnjom donjeg veša, posetili su Apatin i u razgovoru sa predsednikom Opštine, Živoradom Smiljanićem i njegovim saradnicima izneli detalje svoje zainteresovanosti za gradnju svoje fabrike u kompleksu Robno-transportnog centra Apatin.

Njihova je želja da u RTC-u izgrade fabriku u čiju izgradnju bi u narednih pet godina uložili oko 25 miliona evra u kojoj bilo uposleno 405 radnika tekstilne struke. Za realizaciju tog projketa neophodna im je površina oko 6 hektara.

Prema rečima predstavnika ove italijanske firme, koja u Srbiji ima lanac fabrika i pogon u Beogradu, Subotici, Rumi i Somboru, Opština Apatin je u fokusu njihovog investicionog ulaganja zbog povoljnosti koje pruža njena slobodna carinska zona i bogata komunalna i druga infrastruktura.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar