Ukinut PDV na opremu za bebe
30.11.-0001.

Vlada Srbije donela je danas program mera štednje, kojim je predviđena ušteda od 15,7 milijardi dinara u ovogodišnjem budžetu, ali se mere ne odnose na penzije, plate, podsticaje iz budžeta i socijalna davanja. Među merama koje je usvojila vlada su preusmeravanje dela sopstvenih prihoda na opšte prihode budžeta, čime bi trebalo da se uštedi 10,9 milijardi dinara, uštede na diskrecionim rashodima (kao što su putovanja, nabavka opreme, usluge po ugovoru, dotacije nevladinom sektoru...), čime će se prištedeti 4,8 milijardi dinara. Vlada je takođe uvela ograničenje na zaduživanje, što znači da će garancije umesto predviđenih 432,5 miliona evra biti ograničene na 120 milion evra, a takođe je ograničeno i projektno zaduživanje kod domaćih kreditora a 17,5 miliona evra, umesto predviđenih 115 miliona.
Vlada je usvojila amandman na Zakon o porezu na dodatu vrednost kojim je ukinut PDV na proizvode za bebe. Nikezić je izjavio da se amandman odnosi na mleko u prahu, krevece, hranu za bebe, kolica, stolice za hranjenje i kola i pelene. On je precizirao da će amandmanom biti obezbeđen povraćaj celokupnog PDV-a na navedene proizvode.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar